Akoestische gitaar kopen

Akoestische gitaar kopen? Bekijk de beste akoestische gitaren. Lees ook handige tips waar je op moet letten voordat je overgaat tot de aankoop van een akoestische gitaar.

Als je net gaat beginnen met gitaar spelen dan hoef je niet gelijk de beste en duurste elektrische gitaar aan te schaffen. Je weet immers nog niet of je wel verder gaat met gitaar spelen. Echter is het wel van belang dat de gitaar prettig speelt en mooi klinkt.

Wat is een akoestische gitaar

Een akoestische gitaar heeft een houten klankkast. Door het aanslaan van de gitaarsnaren wordt er trilling en geluid geproduceerd. Het geluid wordt vervolgens versterkt door de houten klankkast. De kwaliteit van het hout en de snaren bepalen hoe mooi de gitaar klinkt en hoe prettig hij speelt. De grote van de klankkast bepaalt hoe luid de gitaar klinkt.

Er bestaan ook semi-akoestische gitaren. Een semi-akoestische gitaar beschikt ook over een klankkast en kan op een externe versterker worden aangesloten. Zo heb je de prachtige akoestische klank met de extra power van een versterker.

Akoestische gitaren top 10