Elektrische gitaar kopen

Overweeg je om een elektrische gitaar te kopen? Bekijk de beste elektrische gitaren. Lees ook handige tips waar je op moet letten voordat je overgaat tot de aankoop van een elektrische gitaar.

Als je net gaat beginnen met gitaar spelen dan hoef je niet gelijk de beste en duurste elektrische gitaar aan te schaffen. Je weet immers nog niet of je wel verder gaat met gitaar spelen. Echter is het wel van belang dat de gitaar prettig speelt en mooi klinkt.

Wat is een elektrische gitaar

Een elektrische gitaar is een elektrisch instrument en heeft geen klankkast om geluid te produceren zoals bij een akoestische gitaar. Bij een elektrische gitaar heb je daarom altijd een gitaarversterker (externe speaker) nodig om de elektrische gitaar op aan te sluiten. De aanschafprijs is hierdoor ook hoger dan een akoestische gitaar.

Er bestaan ook semi-akoestische gitaren. Een semi-akoestische gitaar beschikt wel over een klankkast en kan ook op een externe versterker worden aangesloten. Zo heb je toch de prachtige akoestische klank met de power van een externe versterker. Ideaal voor een optreden of in een band maar ook leuk en inspirerend voor thuis.

Elektrische gitaren top 10

elektrische gitaar
Elektrische gitaar met versterker

Waar op letten bij het kopen van een elektrische gitaar

Om het overzichtelijk te maken en gericht te werk te gaan is het van belang om je eerst af te vragen wat voor soort muziek genre je wilt gaan spelen. Het genre bepaalt namelijk voor een deel je keuze of je voor een akoestische- of elektrische gitaar zal gaan.

Heeft je voorkeur pop, rock, jazz of blues. Dan kan je het beste kiezen voor een elektrische of semi-akoestische gitaar.

Speel je liever klassiek, Spaans, Flamengo of Latijns-Amerikaans. Dan is het verstandig om een akoestische gitaar te kopen (ook wel klassieke of Spaanse gitaar genoemd). De akoestische gitaar is ook de beste keus als je gewoon lekker wilt tokkelen.