Basgitaar kopen

Ben je van plan om een basgitaar te kopen? Bekijk en vergelijk de beste basgitaren. Lees ook handige tips waar je op moet letten voordat je overgaat tot de aankoop van een basgitaar.

Als je net gaat beginnen met basgitaar spelen dan hoef je niet gelijk de beste en duurste basgitaar aan te schaffen. Je weet immers nog niet of je wel verder gaat met basgitaar spelen. Echter is het wel van belang dat de basgitaar prettig speelt en mooi klinkt.

Wat is een basgitaar

Een basgitaar lijkt qua uiterlijk het meest op een elektrische gitaar. Het grootste verschil zit hem in het aantal snaren en een langere nek/hals. Daarnaast zijn de snaren ook dikker. Een gewone gitaar heeft 6 snaren en een basgitaar altijd 4. Zoals de naam al doet vermoeden is een basgitaar verantwoordelijk voor de bastonen. Een basgitaar is een octaaf lager gestemd in E-A-D-G. Dit zorgt voor diepte en een mooi vol geluid.

Een basgitaar heeft als functie om de basnoten voor zijn rekening te nemen en bepaalt het ritme. Daardoor is een basgitaar onmisbaar in een band.

Basgitaren top 10